Institucionet i premtuan punë, Stop i gjen punë mesuesit të firzamonikës

Në nëntor të vitit 2020 kemi transmetuar rastin e zotit Shkumbin Miftari nga Prizreni. Ai ishte diplomuar në Universitetin e Arteve në Tiranë për fizarmonikë, por iu mohua e drejta e punësimit si mësues i fizarmonikes në shkollën e muzikës në Prizren. Në vend të tij u fut një tjeter pa Master në shkelje të ligjit. Pas kësaj, Shkumbini mori pjesë në Kampionatin Botëror për Fizarmonikë, ku u rendit i 5-ti. Ne shkuam në Gjilan, ku ka një shkollë muzike dhe drejtori Kushtrim Jakupi, na kishte premtuar, se në shtator, Shkumbini do të punësohej në këtë shkollë.Nënkryetari i komunës Arbër Ismailaj, gjithashtu premtoi ta ndjekë me përparësi punësimin e Shkumbinit.Në fund takuam edhe Shkumbinin, të cilit i dhamë lajmin e shumëpritur.

Të Fundit