Infermieri bën kurse patente, drejtori: “ishte me leje”, por i bën paralajmërim për pushim

Në 13 mars transmetuam një denoncim, që kishte ardhur në redaksinë tonë, sipas të cilit, infermieri i ambulancës së Kreshpanit, Artur Yzeiri, abuzonte me detyrën, duke bërë kurse për patentë në orarin e punës, e duke lënë banorët pa shërbim.Ne u ndalëm tek ambulanca, ku nuk ndodhej askush. Menduam, se infermier Turin, do ta gjenim në qendrën shëndetësore të Cakranit, por as aty nuk ishte. Ne folëm me infermier, apo instruktor Turin, i cili na la takim në Fier, për të folur për kursin e patentës.Pasi të bënte guidë, Turi të udhëzonte edhe për dokumentat, që duheshin plotësuar, për të marrë patentën. Për këto shërbime ai merrte 250 mijë lekë të vjetra.Pas transmetimit në “Stop”, drejtori i Qendrës Shëndetësore Cakran mbron infermierin-instruktor me një shkresë të rreme, duke thënë, se ai ishte me leje. Pak orë më vonë, drejtori arsyeton dhe i jep indermierit masën “vërejtje me paralajmërim” për pushim nga puna.

Të Fundit