Humanizem/ Stop ndihmon nene e bir të paralizuar ne Cerrik.

Në 12 shkurt transmetuam rastin e Cërrikut për Hamide dhe Shefit Pëllumbin. Ata janë nënë e bir dhe të dy e kanë të pamundur të flasin, të lëvizin dhe të kujdesen për njëri tjetrin.Tomorr Feza është një banor i lagjes, i cili kujdeset për Hamiden dhe Shefitin. Ai tregon, se nëna është e paralizuar prej gjashtë vitesh, ndërsa djali prej disa muajsh. Ky i fundit ka qenë në Greqi me gjithë familjen. Është divorcuar dhe më pas ka rënë nga skela.Tomorri thotë, se ata kanë vetëm një pension 170 mijë lekë, me të cilin duhet të blejnë ushqime, pampersa, ujë e drita. Ne jemi rikthyer në familjen e Shefit dhe Hamide Pëllumbit. Pas transmetimit të rastit, i menjëhershëm ka qenë reagimi i institucioneve. Dhe qytetarëve., të cilët janë solidarizuar duke dërguar ndihma. Elmira Isaraj ka dërguar 50 euro, Ilir Ahmetaj nga Gjermania 100 euro dhe Qazim Hilaj ka dërguar 500 mijë lekë të vjetra. Tomorri, që kujdeset për dy të pamundurit, thotë, se janë marrë të dy për kujdes shëndetsor. Shefiti u shtrua në spitalin e Elbasanit dhe nënë Hamidja u mjekua dhe u cua në Azilin e Shkodrës.

Të Fundit