Historia e anglezes që ecën zbathur prej 7 vitesh: Më ka ndryshuar jeta përgjithmonë

Disa njerëz zgjedhin të mos veshin asgjë në këmbë, duke argumentuar se ecja zbathur është diçka që njerëzit kanë bërë për miliona vjet.

Catrina Shenston ka ecur zbathur për shtatë vitet e fundit dhe pretendon se kjo ka revolucionarizuar shëndetin e saj. Pas një udhëtimi në Indi, mamaja nga Chelmsford, Essex vendosi të hiqte këpucët përgjithmonë, dhe që atëherë ajo nuk është kthyer më pas.

Megjithatë, ajo pranon se njerëzit përreth saj nuk e kanë pranuar aq shumë ndryshimin e stilit të saj të jetesës. Catrina ndihet “e vetmuar” dhe njerëzit supozojnë se ajo është e pastrehë, madje i ofrojnë këpucë. Ajo tani dëshiron të përpiqet të inkurajojë të tjerët në Mbretërinë e Bashkuar që të provojnë stilin e jetës zbathur.

“Më është dashur të heq dorë nga palestra sepse më kanë thënë se duhet të vesh këpucë sportive,” – tregon ajo.

Ndërsa shumë mjekë argumentojnë se veshja e këpucëve është e mirë sepse ofron mbrojtje dhe mbështetje, Catrina dëshiron që më shumë njerëz të kuptojnë përfitimet e të qenit zbathur dhe thotë se shpesh “është e diskriminuar ose keqkuptuar”. Ajo është e bindur se të ecurit zbathur e ka ndihmuar të shërohet nga lodhja kronike dhe dhimbjet e kyçeve.

Të Fundit