Himara pa drejtues, Këshilli Bashkiak mblidhet sot për të caktuar kryetarin e ri

Arrestimi i Jorgo Goros dhe Fredi Belerit, ka lënë Bashkinë e Himarës pa një kryetar.

Në këtë kuadër, Këshilli Bashkiak do të mblidhet këtë të premte (29 mars) për të vendosur me votë se cili prej nënkryetarëve do të drejtojë Bashkinë e Himarës deri në zgjedhjet e reja.

Dy janë nënkryetarët e Bashkisë, Blerina Bala dhe Pervin Gjikuria, për të cilët do të vendoset sot nga Këshilli se cili do të vendoset në krye të Bashkisë.

Mazhoranca disponon 13 vota në Këshillin Bashkiak, ndërsa koalicioni opozitar 8 vota.

Bashkia e Himarës mbeti pa kryetar, pas arrestimit 2 ditë para zgjedhjeve të 14 majit të Fredi Belerit nga “Bashkë Fitojmë”, i cili arriti të fitonte këto zgjedhje. Në pamundësi të betimit nga burgu, Jorgo Goro drejtoi Bashkinë deri më 23 mars, ditën kur u arrestua me kërkesë të SPAK për “tjetërsim pronash” dhe dha dorëheqjen nga detyra.

Të Fundit