Grafiku i mesimit on line/ mesuesi i etikes flet turqisht me nxenesit – Stop – 2 Dhjetor 2020

Pak ditë më parë ministrja e arsimit Evis Kushi, njoftoi se mësimi do të bëhet I alternuar në klasë dhe on line. Në shpjegimin e saj, ministrja foli për javë teke e cifte e ditë teke e cifte, në të cilat nxnënësit, do të ndiqnin mësimin nga klasat apo nga shtëpia. Ne sjellim një grafik orari, i materializuar në bazë të direktivave të Ministrisë së Arsimit.Mësuesi i etikës pranë shkollës private Maarif në Tetovë të Maqedonisë Imeri Hayyul është filmuar duke folur me nxënësit në turqisht, edhe pse shkolla është e regjistruar si institucion arsimor në gjuhën shqipe.Prindërit janë ankuar dhe thonë, se mësuesit shqiptarë po zëvendësohen gjithmonë e më shumë me shtetas turq.

Të Fundit