Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, hap 4 kuota për doktoraturë, proçes jotransparent

Në fakultetin e shkencave mjeksore teknike janë hapur 4 kuota për doktorantë dhe sipas një kandidati, procesi nuk ka qenë aspak transparent. Kur ka dorëzuar dokumentet, kandidatit në fjalë nuk i janë marrë nga punonjësja e protokollit artikujt dhe konferencat shkencore, ku ka marrë pjesë. Më pas, kur u shpallën fituesit, emrat e tyre nuk u deklaruan e as pikët e vlerësimi për secilin.Denoncuesi takon kryetaren e komisionit ad-hoc Enkeleda Sinaj, e cila shprehet, se procesi ka qenë transparent, pavarësisht mosdeklarimit të pikëve.Kur kërkoi më shumë shpjegime, zonja Sinaj e nxorri nga zyra të interesuarin.Për këtë situatë pyetëm ish zëvendësministren Nora Malaj, hartuese e ligjit për arsimin e lartë. Zonja Malaj thotë, se nuk ka arsye pse të mbahen të fshehtë emrat e kandidatëve dhe fituesve. Ajo thotë, se publikimi i kritereve dhe pikëve duhet të jenë të detyrushme, në mënyrë, që procesi të mos bëhet pis.

Të Fundit