Fabrika e asfaltit në Pezë-Helmas rrezik për banorët e ambientin 5 shtator 2018

Disa muaj më parë emisioni “Stop” trajtoi problematikën e ndotjes, që krijonte fabrika e asfaltit në Allias dhe ankesat e banorëve të zonës. Tani fabrika është zhvendosur në Pezë-Helmas, edhe pse fillimisht banorëve iu tha, se po bëhej një kënd lojrash.Sot banorët ankohen për ndotjen, që u shkakton fabrika, duke deklaruar, se cështjen e kanë cuar edhe në gjykatë. Sazan Guri, që ka bërë ekspertizën del në konkluzionin, se ndotja është tepër e lartë, sepse ka metale të rënda, dioksina dhe sulfatë, që ndikojnë në shëndetin e njerëzve, ajër, ujë, mjedis dhe bimësi.

Të Fundit