“E kam zbatuar ligjin me detaje” gjyqtarja le gruan e dhunuar ne rruge.

Jemi në Pogradec për problemin e zonjës Ornela Kolneku, 40 vjec, e divorcuar dhe nënë e dy fëmijëve, vajza 20 vjec dhe djali 17 vjec. Pas një martese mbi 20 vjecare, Ornela është divorcuar, për shkak të dhunës së bashkëshortit. Ajo është pajisur me urdhër mbrojtjeje vetëm 2 ditë pas divorcit dhe ky urdhër ka lënë jashtë shtëpisë Ornelën dhe ish bashkëshortin në shtëpi. I drejtohemi Gjykatës së Pogradecit dhe takojmë gjyqtarin Artan Jahollari, i cili ka bërë zgjidhjen e martesës në kohë rekord i ka lënë fëmijët babait.Kjo, për shkak të raportit psikologjik të hartuar nga psikologia e caktuar kryesisht, Marinela Apostoli.

Për rastin e zonjës Ornela Kolneku, kërkojmë të takojmë gjyqtaren Emona Muci, e cila është dhe kryetare e Gjykatës së Pogradecit.Në fillim na u tha, se ajo ishte në një seminar online, por më pas ajo u largua fshehur, për të mos u përballur me “Stop”-in.Gazetarja pa nga afër edhe banesën e zonjës Ornela, që është bërë me kontributin e dy ish bashkëshortëve në fshatin Hodonisht.Ornelës i është caktuar shuma prej 100 mijë lekëve të vjetra, por me kaq para nuk mund të sigurosh një banesë në Pogradec.Ne folëm me znj. Ilda Baraj, eksperte në Real Estate, e cila shpjegoi se me këtë shumë, zonja mund të marrë një hyrje në gjendje të mjerueshme. Sipas saj, do të duhen të paktën 1 milionë lekë të vjetra investim, për ta bërë të jetueshme një banesë të tillë.

Të Fundit