E-albania /Zyra private qe shesin aplikimet e dokumentet!

Kryeministri Rama ishte dje në Durrës, ku foli dhe testoi shërbimet online nga e-albania. Rama tha, se me ofrimin e dokumentave online shteti vjen në xhepin e qytetarëve dhe dora e nëpunësit.”Stop” përmes kameras së fshehtë sjell të dokumentuar një fenomen të ri. Për shkak të pamundësisë për të përdorur sistemin online, shumë qytetarë paguajnë zyra private, që kanë mbirë si kioska, të cilat kundrejt pagesës të bëjnë gati aplikimet apo dokumentet e nevojshme.Në kemi vëzhguar këtë fenomen në Sarandë, Tiranë e Fier, kur shërbimet në privat ofrohen për shuma, që shkojnë nga 1 mijë lekë e deri në 30 mijë lekë për aplikim.

Të Fundit