Drejtori futet në shkollë për të vjedhur dokumentet, kapet nga kamerat!

“Stop” ka udhëtuar drejt Maqedonisë së Veriut pas denoncimit nga Komuna e Shuto Orizares për drejtorin e shkollës 9 vjecare “26 korriku”, Driton Ganiu. Sipas kësaj Komune, Ganiu është emëruar në shkelje, pasi është vëllai i kryetarit të Komunës Çair, anëtar i partisë së Ali Ahmetit, që ka pushtetin aktualisht. Ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri, e ka emëruar këtë drejtor në shkelje, në një kohë, që kompetencat për emërimin i ka komuna.Këtë e pranon Kryetari i komunës Shuto Orizare.Në mandatin e parë, Driton Ganiun e emëroi komuna,

Por në të dytin e shkarkuan për mungesë të licensës së drejtorit dhe gjuhës angleze.”Stop” ka siguruar një video, ku ish-drejtori Ganiu ka hyrë në shkollë në orën 9 të darkës me disa persona të tjerë dhe ka marrë nga shkolla materiale dhe dokumenta.Në këtë shkollë ka edhe abuzime të tjera. Sipas Komunës, rreth 400 mijë euro figurojnë në dokumenta për ndërtimin e një objekti, por kjo vetëm në letër. Vetë drejtori, Driton Ganiu, nuk ia kishte idenë, se cfarë ishin këto dokumenta, por pranoi, se firma ishte e tij. Skandali vazhdon, pasi komuna ka dokumenta, që provojnë, se shkolla ka paguar kreditë personale të mësuesve me fondet e shkollës, ndërsa mësuesit pastaj ia japin paratë kesh drejtorit.

Të Fundit