Dramatike situata në Izrael, militantët palestinezë pushtojnë disa qytete, dhjetëra të vrarë dhe shumë pengje

Klima që mbizotëron në Izrael është dramatike, pas sulmit të luftëtarëve të Hamasit me raketa dhe nga toka, si pasojë e të cilit tashmë janë vrarë të paktën 22 persona.

Para kundërsulmit izraelit, palestinezët kishin zbarkuar në qytete të vogla, duke pushtuar komunitete të tëra, ndërsa kanë marrë edhe pengje.

Kanali 13 i Izraelit raporton se 7 komunitete janë nën kontrollin e Hamasit. Këtu përfshihen qytetet Sderot, Nahal Oz, Kfar Haza, Magen, Sufa Beheri dhe administrata e përgjithshme e Gazës

 

Të Fundit