Banka Botërore, kredi 80 milionë dollarë për Shqipërinë – Stop
Lajme, Të Gjitha

Banka Botërore, kredi 80 milionë dollarë për Shqipërinë

Banka Botërore do të ndihmojë Shqipërinë që të forcojë transparencën dhe qëndrueshmërinë e financave të saj, si dhe të zgjerojë burimet për rimëkëmbje e rritje ekonomike në të ardhmen.

Tetëdhjetë milionë 80 milionë dollarë është financimi i miratuar për vendin tonë, me të cilën Banka Botërore synon edhe mbështetjen e reformave afatgjata për rritjen e qëndrueshme të bizneseve dhe krijimin e vendeve të reja të punës.

Kredia është pjesë e një programi më të gjerë të ofruar nga Grupi i Bankës Botërore dhe partnerë të tjerë ndërkombëtarë për të ndihmuar Shqipërinë në menaxhimin e sfidave të  krijuara pas tërmetit të fundit dhe krizës aktuale të COVID-19.

 “Konsolidimi i politikave dhe institucioneve për qëndrueshmëri fiskale dhe zhvillim ekonomik është element kyç për të siguruar rimëkëmbjen e fuqishme të ekonomisë dhe rindërtim më të mirë menjëherë pasi të hiqen gradualisht kufizimet në jetën ekonomike që kanë si qëllim ruajtjen e shëndetit publik,” – tha Maryam Salim, Menaxhere e Zyrës së Bankës Botërore në Shqipëri.

Projekti i sapo-aprovuar ka mbështetur miratimin e reformave kyçe në Shqipëri për forcimin e transparencës dhe qëndrueshmërisë së financave publike.

Publikimi i rregullt i raporteve për shpenzimet tatimore dhe reformat që lidhen me administratën tatimore mbështesin mobilizimin efektiv të të ardhurave.

Forcimi i procesit të përzgjedhjes dhe monitorimit të Partneriteteve Publike Private (PPP-ve) do të çojë në rritjen e përfitimeve nga këto projekte.

Projekti për Financimin e Politikave Zhvillimore për Qëndrueshmërinë Fiskale dhe Rritjen Ekonomike është një hua me afat shlyerjeje deri në 12 vjet.

 

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *