AKU i vendos 500 mije leke gjobe padrejtesisht, juristja: Ka plot si ky rast!

Një gjobë prej 500 mijë lekësh të vjetra ka shqetësuar qytetarin nga Kucova Dalip Bariu. Ai vendosi ta mbyllë pasticerinë në vitin 2019. Në vitin 2018, dy punonjës të AKU Berat i shkojnë për kontroll dhe e gjobisin me 500 mijë lekë të vjetra. Dalipi refuzoi, sepse iu duk e padrejtë dhe nuk firmosi. Shkoi te drejtoria në Berat dhe i thonë, që të bëjë ankesë te AKU në Tiranë. Dhe Dalipi kështu bëri, por nuk mori përgjigje kurrë.Tani pas disa vitesh atij i vjen sërish gjoba, në një kohë kur kishte menduar, se ankesa iu mor parasysh. Dalipi thotë, se duhej të njihej me gjobën të paktën brenda vitit. Tani nuk ka asnjë mundësi për ta paguar.Juristja e AKU Berat thotë, se ka shumë anomali në këtë institucion. Ajo thotë, se ka qenë një jurist tjetër, që nuk e ka bërë punën e vet. Nuk ka asnjë vendim, që zotëria ka ankimuar.

Të Fundit