Aktori i njohur flet për racizmin: Unë jam shqiptar dhe grek, jam dy gjëra në të njëjtën kohë

Aktori shqiptar, Dimitris Kapuranis foli për racizmin dhe trajtimin që i bëhet si në Greqi ashtu edhe në Shqipëri.

Në një intervistë për mediat greke, ai theksoi se ka njërin prind shqiptar e njërin grek, gjë e cila e ka bërë të jetë “pak” nga të dyja prejardhjet e tij, duke mos u ndjerë i plotë.

 “Është një çështje transballkanike dhe problemi kryesor është se si e menaxhon një fëmijë këtë dualitet identiteti, se unë jam dy gjëra në të njëjtën kohë. Në të njëjtën kohë unë jam dy gjëra dhe ky dual mund të jetë shumë kaotik për një fëmijë, sepse ai ndihet sikur është pak kudo. Dhe nuk ka asnjë pranim shoqëror të faktit që jeni të dy bashkë, jeni diçka tjetër, jeni diçka në mes”.

Ai theksoi se racizmin e ndjen edhe në Shqipëri për shkak të jetesës së tij në Greqi.

Në të njëjtën kohë, aktori shtoi: “Në Shqipëri marr të njëjtën gjë, është ana tjetër e së njëjtës medalje. Është e njëjta gjë. Unë nuk kam përjetuar racizëm akut, por mendoj se është më shumë se ne duam që njerëzit të kuptojnë saktësisht se me kë kemi të bëjmë, për ta bërë atë specifik. Kur nuk mund ta përcaktojmë këtë, kjo shkakton dobësi në marrëdhëniet e njerëzve. Shumë shpesh ndjeja se kishte një vështirësi në komunikim, një pengesë dhe nuk e kuptoja pse po ndodhte”, tha ai.

Të Fundit