Aksidentohet ne aktivitet nderkombtar, skiatori s’ka para per nderhyrje!

Lavdrim Hajredini 19 vjec është skiator dhe në vitin 2019, teksa ishte në kampionatin botëror të skive në Itali është perjashtuar, pasi nuk kishte kapur normat dhe nuk kishte as veshjen e përshtatshme. Duke zbritur nga pista rrëzohet, thyen këmbën e cojnë në spital në Itali, ku nuk e operojnë, pasi nuk kishte siguracion shëndeti. Në Shqipëri e operojnë me shpenzimet e federatës. Por Lavdrimit i duhet një tjetër ndërhyrje, për të lidhur ligamentin, pasi sot është i calë.Punonjësit e federatës shqiptare të skive kanë gjithashtu ankesa dhe pranojnë situatën e mjerueshme të këtij sporti.Presidenti i Federatës së skive Elvis Toci, shprehet, se i kanë shërbyer Lavdrimit, por nuk ka siguracion për të mbuluar dëmet në pistë dhe kontributet duhet t’i paguajnë vetë sportistët. I vetmi gabim i federatës, sipas tij, është, që e ka marrë në kampionat.Eksperti i sporteve dhe ish zëvendësministri Rauf Dimraj, shpjegon, se kjo që ka ndodhur është përgjegjësi e federatës së skive dhe i takon asaj të mbulojë shpenzimet shëndetësore për 10 vjecarin Lavdrim Hajredini. Kjo sipas tij, përcaktohet dhe në 2 nene të ligjit të sportit të vitit 2017.

Të Fundit