10 vitet e fundit në Itali janë ”zhdukur” një milion… makina!

Vjedhja e makinave është një emergjencë që rezulton në mbi një milion automjete të vjedhura në 10 vitet e fundit në Itali.

Pas rënies së vitit të kaluar, në pesë muajt e parë të 2021, vjedhjet filluan të rriteshin përsëri, ndërkohë që përqindja e rikuperimit të makinave të vjedhura në vendin fqinj vazhdon të bjerë (38%).

Numri i automjeteve që, sapo të vidhen, zhduken menjëherë është rritur ndjeshëm.

Këto janë tendencat kryesore që dalin nga “Dosja mbi vjedhjen e makinave”, e përgatitur nga LoJack Italia, një kompani e CalAmp Group që merret me rikuperimin e automjeteve të vjedhura, të cilat analizuan të dhënat e siguruara nga Ministria e Brendshme

Në detaje, 2020 ishte gjithashtu një vit ”special” për vjedhjet e makinave, i cili regjistroi një tërheqje të konsiderueshme, falë qarkullimit të reduktuar të automjeteve dhe kontrolleve të rrepta nga policia dhe policia bashkiake në faza të ndryshme të vitit, ndërsa në vitin që shënoi fillimin e pandemisë, vjedhja e automjeteve u ndal në 75 000 njësi duke shkuar nga 38 000 në vitin e kaluar në 28 000 në 2020.

Gati dy në tri makina të vjedhura tani nuk kthehen tek pronari i tyre i ligjshëm.

Në detaje, rajonet që përcaktohen si “të kuqe” për vjedhjet e makinave janë Campania, Lazio, Pulia, Siçilia dhe Lombardia.

Të Fundit