Raporti i maturës, Kushi: Adimistrimi i provimeve ka dështuar, do të monitorohet me kamera – Stop
Aktualitet, Lajme, Të Gjitha

Raporti i maturës, Kushi: Adimistrimi i provimeve ka dështuar, do të monitorohet me kamera

Provimet e maturës këtë vit do të zhvillohen në pallate sporti, auditore universitetesh apo të tjera mjedise të mëdha.  Masa është marrë  për të siguruar mirëadministrimin e procesit.  Analiza e  maturës shtetërore nxorri në pah fiktivitet të lartë notash në gjimnaze ndërsa ministrja e Arsimit  Evis Kushi  deklaroi  se në disa Qarqe  administrimi i provimeve ka dështuar.

Në gjimnaze ka fiktivitet të lartë notash.  Në gjuhë shqipe  – letërsi dhe matematikë maturantët kanë diferencë  tre deri në katër nota  mes vlerësimit vjetor dhe  provimeve të maturës. Kjo ka dalë në hap  nga analiza e maturës shtetërore.    Drejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore Aurora Balliu tregoi Qarqet më problematike

Kjo sipas ministres së Arsimit Evis Kushi  tregon gjithashtu se  administrimi i provimeve të maturës ka dështuar.

Prandaj këtë vit maturantët do ti nënshtrohen testeve në pallate sporti, auditore universitetesh e të tjera hapësira të mëdha  të cilat do të monitorohen me kamera.

Për herë të parë këtë vit për maturantët me aftësi ndryshe do të hartohet një test i veçantë. Ndërsa ata që  zgjedhin të ndjekin studimet e larta   për mjekësi të përgjithshme do të  japin dhe një provim shtesë.  Nga analiza e maturës  rezultoi se lëndët më të pëlqyera janë biologjia, ekonomika dhe filozofia.   Edhe këtë vit  doli në pah se  maturantët kanë mangësi në gjuhë shqipe letërsi dhe matematikë dhe  njohuri të mira për gjuhët e huaja.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *