Thyhet edhe rekordi botëror i qepës!

Një qepë gjigante rekord, që peshon pothuajse nëntë kilogramë, është shfaqur në ekspozitën e luleve të vjeshtës në Anglinë Veriore.

Perimja, në pronësi të Gareth Griffin, peshonte 8,97 kilogramë dhe u shfaqën në ekspozitën e luleve në ”Newby Hall and Gardens”, pranë Ripon, në North Yorkshire.

Lakra kolosale, kunguj dhe panxharët ishin ndër perimet e gjykuara gjatë Konkursit të Perimeve Gjigante të Shoqatës Kombëtare të Nderit në Angli (NEHS).

Lakra, majdanozi, karota, panxhari dhe kastraveci i Paul Proud dolën triumfues në kategoritë e tyre përkatëse.

Chris Parish mori në shtëpi një çmim për kungullin e tij gjigant, i cili peshonte 102 kilogramë.

Shfaqja e luleve Harrogate zhvillohet dy herë në vit, në prill dhe shtator.

Ajo zhvillohet në datat 15-17 shtator dhe pritet të marrin pjesë deri në 30 000 vizitorë.

Të Fundit