Stop – Zgjidhja e Ministrise se Shendetesise per internistet: Do t’u japim hapesire! (19 mars 2020)

Lidhur me shqetësimet e mjekëve specializantë të mjeksisë interne, pyesim edhe Rektorin, Arben Gjata, i cili na thotë, se ata kanë shumë të drejtë dhe duhen vlerësuar, pasi janë mjekë të rrallë, që i duhen mjeksisë sonë.Gjata thotë, se për këto kërkesa është bërë dhe një takim me ministres e shëndetësisë dhe premton, se këtë cështje do ta konsumojë sërish me të. Kreu i Urdhrit të Mjekut shprehet, se nuk mund të bëjë gjë, pasi në këtë cështje është në tavë ministrja.Ai thotë, se përgjigjet vetëm për etikën dhe mbron pacientët. Në fund i drejtohemi Ministrisë së Shëndetsisë dhe Mbrojtjes sociale, e cila na përgjigjet, se mjekëve do t’i jepet hapësirë dhe do t’i njihet receta sipas specialitetit, për të cilin ata kanë studiuar dhe janë specializuar.

Të Fundit