Shkencëtarët e Izraelit bëjnë zbulimin: Dy ilaçe shërojnë Covid-19 100%

Shkencëtarët nga Universiteti Hebraik i Jeruzalemit thonë se ata kanë identifikuar disa ilaçe që mund të ndihmojnë në trajtimin, në mos “shërimin” e njerëzve që zhvillojnë COVID-19.

Prof. Shy Arkin, një biokimist në Institutin e Shkencës së Jetës Alexander Silberman, i tha The Jerusalem Post se në testet laboratorike në të cilat qelizat e infektuara me SARS-CoV-2 ishin vendosur së bashku me ilaçet për dy ditë, “pothuajse 100% e qelizat jetuan pavarësisht se ishin infektuar me virusin “.

Në të kundërt, pa përbërjet e mëparshme të ilaçeve, rreth 50% e qelizave vdiqën pasi ranë në kontakt me virusin.

Arkin dhe ekipi i tij u mblodhën përmes një biblioteke me më shumë se 2,800 përbërës të aprovuar për përdorim, duke identifikuar 18 ilaçe që ata mendonin se mund të ishin efektive. Në punën e pabotuar, studiuesit ishin në gjendje të tregonin se disa prej këtyre përbërjeve “shfaqën një potencial të jashtëzakonshëm kundër të gjithë virusit në eksperimentet in-vitro”.

Dy prej tyre janë Darapladib, të përdorura për trajtimin e aterosklerozës dhe Flumatinib, të përdorura për trajtimin e disa kancereve të gjakut. Arkin tha se ai hezitonte të tregonte emrat e ndonjë prej ilaçeve, duke shtuar se ai nuk mund t’i rekomandonte ato derisa t’i nënshtroheshin provave të duhura klinike.

Të Fundit