Përjashtohet Boris Johnson, ish-kryeministri mashtroi Parlamentin

Me 354 vota pro dhe vetëm 7 kundër, ligjvënësit britanikë votuan pro raportit që konstatoi se ish-kryeministri Boris Johnson kishte mashtruar Parlamentin lidhur me festat e organizuara gjatë kohës së pandemisë.

Për shkak se keqinformoi Parlamentin, që i merr seriozisht sjelljet negative të politikanëve, Johnson u largua nga posti i kryeministrit nga partia e tij më pak se një vit më parë.

Tani, ai nuk do të marrë leje kalimi për të vizituar Parlamentin dhe do t’i ishte ndaluar edhe ulja në vendin e tij për 90 ditë nëse nuk do të kishte dhënë dorëheqjen më herët gjatë muajit, pasi të dhënat e raportit u publikuan para kohe.

Debati dhe votimi që pasoi vendosi ish-kryeministrin kundër ish-ministrave të kabinetit të tij dhe shtroi shtegun për përçarjen mes konservatorëve rreth trashëgimisë së Boris Johnson.

Vendimi gjithashtu ka zemëruar popullsinë vendase, që e sheh raportin për festat nga politikanët gjatë bllokadës anti-COVID si tregues të ekzistencës së dy rregullave, një për qytetarët dhe një për pushtetarët.

Edhe pse disa e shohin votimin si simbolik, të tjerë thonë se miratimi i raportit nga një mazhorancë e tillë është një hap i rëndësishëm në rikthimin e besimit të qytetarëve tek Parlamenti.

Të Fundit