Makaronat e para me bazë insektet mbërrin në Torino. Brenda pak javësh, spageti i parë torinez i bërë me miell bulkthi do të dalë në treg, një produkt zero kilometra i prodhuar nga një kompani në Scalenghe, Italian Cricket Farm: e para që ka kërkuar autorizim për të prodhuar “ushqim të ri”, d.m.th. insekt. miell për konsum njerëzor, shkruan “Corriere della Sera”.
Shkrimi “miell bulkthi” do të jetë i dukshëm. “Marka jonë do të njihet mirë. Sepse makaronat tona kushtojnë 4 herë më shumë sesa ato që jemi mësuar të blejmë në supermarkete. Dhe mielli rreth 30 euro kilogrami. I yni, duan apo nuk duan puristët, është një produkt ekologjik i nivelit të lartë për nga përmbajtja dhe pastërtia e proteinave, i përshtatshëm për dietat e sportistëve, shumë më i mirë se miellrat tradicionalë. Prandaj ne duam ta prodhojmë atë dhe ta bëjmë të paguhet për atë që vlen”, thotë Ivan Albano, CEO i kompanisë torineze.
Shija
Makaronat e bulkthit kane ngjyre me te errët, te ngjashme me ato integrale, shija i ngjan bajames dhe lajthise.
Italian kriket Farm i lindur në vitin 2007 me iniciativën e kompanive vendase ishte kompania e parë italiane që kërkoi autorizim për të tregtuar pluhur bulkthi në tregun e ushqimit njerëzor. Pas 60 ditësh drita jeshile me siguri do të mbërrijë për t’u shitur në supermarkete dhe restorante.