I rrezikshëm dhe me formë të çuditshme, kapet peshku i rrallë në Radhimë

Një specie e rrallë ka rënë në rrjetat e peshkatarëve të Radhimës.

Peshku Fistularia ose i njohur ndryshe me emrin flauti për shkak dhe të formës që ka, u kap në një thellësi prej 35 metrash.

Për peshkatarët kjo është hera e parë që kapin një specie të këtij lloji, ndërsa specialistët thonë se shkak për ardhjen e tij në ujërat e bregdetit tonë është bërë ndryshimi i kushteve klimatike.

Ky lloj peshku cilësohet si i rrezikshëm pasi ushqehet me vezët e peshqve të tjerë. Dhe kjo gjë mund të dëmtojë sektorin e peshkimit.

Të Fundit