“Detyruan shqiptarët t’i ndryshojnë emrat”, grekët kapen sërish me Ramën: Na provokoi nga Italia!

Gazeta greke “Prothothema” i ka kushtuar një artikull takimit të Edi Ramës me diasporën shqiptare në Milano.

“Prothothema” e konsideron provokues mënyrën se si Rama akuzoi drejtpërdrejt Greqinë, gjatë takimit me emigrantët kur foli për “vuajtje të tmerrshme të shqiptarëve” në Greqi.

Po ashtu, gazeta greke kritikon edhe deklaratat e Ramës mbi ndërrimin e emrave të shqiptarëve pas mbërritjes në Greqi.

“Ju, shqiptarët e Italisë, nuk i ndryshuat emrat, detyrimisht dhe gjerësisht, siç u ndodhi tragjikisht qindra e mijëra vëllezërve dhe motrave tona në Greqi, për një të vetëm dhe të vlefshëm. arsye, të cilën të gjithë e dimë shumë mirë”, tha Rama.

Rama e quajti “një njollë turpi në historinë e Evropës demokratike”.

“Vëllezër, mora shumë mesazhe nga shqiptarët e Italisë pas kërcimit kuqezi në zemër të Greqisë, në më shumë se një rast më thanë kur erdha në Milano, nuk duhet të harroj që edhe ju keni vuajtur.

Thuajse të dukej sikur ndiheshe i përjashtuar nga një garë dhimbjesh historike, gati xheloz që vuajtjet e tmerrshme të shqiptarëve të Greqisë e bëjnë më heroike historinë e dhimbshme të shqiptarëve në Evropë dhe pranimin e tyre…

Ju shqiptarët e Italisë nuk i ndryshuat emrat tuaj, të detyrueshëm dhe gjerësisht siç u ndodhi tragjikisht qindra e mijëra vëllezërve dhe motrave tona në Greqi, për një arsye të vetme dhe të vlefshme, të cilën të gjithë e dimë shumë mirë. Është një njollë turpi për historinë e Evropës demokratike”, citoi Rama në fjalimin e tij nga Milano.

Të Fundit