COVID-19, kryeministri italian: Apeli për të mos u vaksinuar është një thirrje për të vdekur

Apeli për të mos u vaksinuar “është një thirrje për të vdekur”. Kështu deklaroi kryeministri italian Mario Draghi, në një konferencë për shtyp pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave që i dha dritën jeshile dekretit të ri COVID, i cili ftoi me shumë durim qytetarët të mos tremben nga vaksinat.

“Italianët vaksinohen, ata duhet të mbrojnë veten dhe familjet e tyre”, nënvizon Kryeministri, duke komentuar fjalët e Matteo Salvini mbi fushatën e vaksinimit.

Ekonomia italiane “është mirë, por që ajo të vazhdojë të jetë kështu duhet të ndërhyjmë kundër Covid. Varianti Delta është një kërcënim, ne e kemi parë atë në vendet e tjera të BE”, vazhdoi Draghi.

Kryeministri publikoi më pas aplikimet e reja të “certifikatës së gjelbër” – nga restorantet në palestra – të parashikuara në dekretin Covid: për të shtyrë edhe më lart kurbën e njerëzve të imunizuar në Itali, por edhe për të vazhduar të japë “qetësi kësaj vere” me Pasaportën e Gjelbër, e cili “nuk është një arbitër, por një kusht për të mos mbyllur aktivitetet e prodhimit. Draghi përsëriti gjithashtu apelin e tij për vaksinat, pa të cilat” gjithçka duhet të mbyllet përsëri “.

Shkolla, transporti dhe puna
Sidoqoftë, ka ende disa probleme për t’u zgjidhur, siç janë rifillimi i shkollës fizikisht, transporti dhe përdorimi i lejes për hyrje në vendin e punës. Objektivi është “të gjithë në shkollë të pranishëm në fillim të shkollës. E gjithë ajo që është e nevojshme është bërë dhe do të bëhet. Për pjesën tjetër ne po presim të diskutojmë një seri rregullash për shkollën dhe transportin publik dhe do të takohemi përsëri me Ministrin Bianchi dhe Ministrin Giovannini”, shpjegon Draghi. Dhe mbi detyrimin e Green Pass ndaj punëtorëve: “Ne jemi duke menduar për të, kjo është një çështje komplekse dhe që do të diskutohet me sindikatat”. Sa i përket kthimit në prani të punonjësve të Administratës Publike: “Pyetja po adresohet nga Brunetta, por do të jetë pjesë e zonës së punës që nuk e kemi prekur ende”.

Të Fundit