Studentet e arteve pa numer matrikulimi! – Stop
KLIPET

Studentet e arteve pa numer matrikulimi!

Nikolina Mali, përfaqësuese e 12 studentëve solli në redaksinë tonë shqetësimin për mospajisjen me numër matrikulimi. Këta studentë janë futur në Universitetin e Arteve, pas rishpërndarjes së kuotave dhe kanë filluar procesin mësimor në nëntor të 2019-ës. Në janar nuk kanë bërë pagesën, për shkak, se nuk janë matrikuluar dhe u është thënë vetëm që të presin. Zëvendësrektori i Universitetit të Arteve, Erald Bakalli, shpjegon, se situata me rialokimin e kuotave ndodh cdo vit. Problemi, sipas tij, është me QSHA, që i ka bllokuar këta studentë e nuk i jep numër matrikulimi. Etapa e 3-të e konkursit është mbyllur në 16 tetor 2019 dhe rishpërndarja është bërë në 22 tetor më studentë nga u albania.I drejtohemi Rash-it dhe drejtori shprehet, se sistemi hapet dhe mbyllet me data të caktuara, jo sipas dëshirës.në këto kushte zgjidhja duhet të jepet nga Ministria dhe të mbahet përgjegjësi, për shkresën, me të cilën është bërë rialokimi i kuotave.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *