STOP – EMISIONI 33 (SEZONI 3) – Stop
STOP

STOP – EMISIONI 33 (SEZONI 3)

Bashkia e Durrësit përvetëson tokën e qytetarit, pa e shpronësuar.
Hasan Bilali, një qytetar nga Durrësi, ankohet në “Stop”, se bashkia e qyteti, i ka marrë tokën, që e posedon me të gjitha dokumentat, dhe prej dy vjetësh ka bërë rrugë.Bilali thotë, se pavarësisht të gjithave,ai ende nuk ka marrë asnjë lek për shpronësimin e tokës së tij.Bilali është interesuar dhjetra herë pranë bashkisë së Durrësit, por përgjigja që ka marrë është, se nuk ka fonde. Përgjegjësja e zyrës juridike dhe ajo e shpronësimeve deklarojnë, se pritet VKM-ja përfundimtare nga qeveria, në mënyrë, që pronari të marrë pas disa vitesh paratë nga prona e tij pranë portit, e shndërruar në rrugë.

Plehrat në Porto Romano dhe skandali i bashkisë Durrës me lejen e munguar mjedisore.
Të kalosh pranë zonës së Porto Romanos në Durrës është një mision i pamundur, për të cilin, nuk të mjafton kundragazi.Plehrat e Durrësit, Shijakut e Kavajës depozitohen në këtë zonë me një kapacitet mbi normën e askush nuk kujdeset për kushtet e asgjësimit.Krerët e bashkive të Kavajës e Shijakut, Isa Sakja dhe Ardian Kokomani, kanë një kontratë të rregullt për depozitimin e mbetjeve në Porto Romano. Jurgen Dashi, kryeinspektor i Mjedisit në Durrës, deklaron, se bashkia e qytetit nuk ka leje mjedisore për vendgrumbullimin e plehrave.Kjo bashki është gjobitur për këtë problem, por nuk ka pasur asnjë reagim.Edhe ambientalisti Sazan Guri, tregon pasojat katastrofike të kësaj ndotjeje të përmasave të mëdha.Shefi i ndërmarrjes së shërbimeve komunale në Durrës, Fadil Ago,pranon, se nuk ka leje për këtë aktivitet dhe që mbetjet derdhen në kanale e det…!!!

6 vjet që nuk merr kartë identiteti, Stop zgjidh problemin e qytetares.
Roza Plepi, një qytetare në Rrethina të Shkodrës, tregon, se në prill 2011 ka aplikuar për kartë identiteti. Por kur ka shkuar ta tërheqë, e kanë njoftuar, se dikush tjetër e ka marrë në vend të saj.Ajo kërkon ndihmën e emisionit “Stop”, pasi sic shprehet, cdo gjë mund të bëhet më dokumentin e saj të identifikimit.Pasi ndoqi gjithë hallkat, gazetarja e emisionit, mëson, se në prodhimin e kartës ishte bërë një gabim njerëzor, dhe firma “Aleat” e kishte tërhequr, për shkak të pasaktësisë.Tashmë Roza Plepi, mund të aplikojë sërish për t’u pajisur me kartë identiteti.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *